klassisk Napolitana

En pizza med masse smak, enkel å kontrollere hevingen på. Å sette deigen i kjøleskapet gir ekstra god smak da den modnes langsommere og bremser heveprosessen.

deig

1 kg Caputo Pizzeria 

650 g vann (65% hydrasjon)

30 g Caputo cristo

30 g salt

5 g fersk gjær

Heving i romtemperatur 3 timer.

Heving i kjøleskap 24-48 timer

Topping

-San Marzano tomatsaus

– Parmesan 

-Mozzarella

-Extra virgin olivenolje

Basilikum

Steke tid:

60-90 sekunder i pizzaovn som holder 450-500 grader.

Eller 3-5 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.

Framgangsmåte 

Bruk kaldt vann og mel som har stått i kjøleskapet over natten eller lenger.

Tilsett 600 gram vann i bakebollen og tilsett gjæren, melet, Caputo cristo og saltet. Det resterende vannet (50 gram) tilsettes litt og litt senere i elteprosessen.

Start maskinen på medium lav hastighet og la den elte i ca. 5 minutter, deretter øker du hastigheten og tilsetter litt og litt av det resterende vannet (50 g) slik at deigen får  trekke vann til seg gradvis.

Etter 15-20 minutter skal deigen ha en temperatur mellom 22-24 grader Celsius, da er deigen ferdig eltet.

Ta deigen ut og stram den opp, la den hvile i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken tildekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at deigen ikke får en tørr hinne som sprekker når man lager pizza ballene.

Når deigen har hvilt ferdig, deler man den opp i 250 gram stykker og lager pizzaballer. Plasser pizza ballene i en hevekasse eller lignende, dekk til og la deigen heve 3 timer i romtemperatur.

Etter 3 timer setter du deigen i kjøleskapet og lar den heve over natten. Deigen kan brukes mellom 18-48 timer.  (best resultat oppnås etter 40-48 timer) Ta deigen ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk.

Tomatsaus 

Denne tomatsausen er smakfull, frisk og velbalansert. Tomatsausen er enkel å lage og     sørger for den perfekte smaksbalansen.

– 400 g San Marzano tomater

– 3 g Moldon salt

– 5 g Extra virgin olivenolje

– 8-12 basilikumblader, finhakket

Knus tomatplommene med hendene eller bland forsiktig med en blender til du får en litt     klumpete konsistens. la gjerne smakene trekke i 2 timer før bruk, eller natten over i kjøleskapet. ta ut av kjøleskapet 1-2 timer før bru