Dette er en pizza som er full av smak fra bunn til topping, bunnen er lett crunchy og luftig, komboen av den smaksrike tomatsausen og de 3 forskjellige ostene gjør denne pizzaen unik i smak.
Deig
500g Caputo Pizzeria
500 g Caputo Cuoco
700 g vann (70% hydrasjon)
30 g salt
0,5 g fersk gjær (til Polish)
2 g fersk gjær
Poolish: Romtemperatur i 16-18 timer
Ferdig deig: Heve i Romtemperatur 4-6 timer før bruk, eller i kjøleskap 24-48 timer
Topping
-San Marzano tomatsaus med hvitløk og oregano
– Fetaost
– Parmesan
– Mozzarella
– Extra virgin olivenolje
– Basilikum
Steketid:
60-90 sekunder i pizzaovn som holder 450-500 grader.
Eller 3-5 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.
Framgangsmåte
Poolish – Dag 1
Tilsett 500 g kaldt vann i en bolle. Løs opp 0,5 g fersk gjær i vannet før du tilsetter 500g romtemperert Caputo Cuoco mel. Bland godt til det blir en jevn røre uten klumper. Dekk til og la Poolishen hvile et lunt sted som holder 16-18 grader om mulig, eller romtemperatur 21-23 grader i ca. 16-18 timer. Deretter setter du Poolishen i kjøleskapet 2-4 timer før bruk.
Deigen – Dag 2
Tilsett 100 g kald vann, 2 g gjær og Poolishen i bakebollen. Bland i 1-2 minutter. Tilsett deretter 500 g Caputo Pizzeria
og 30 g salt. og elt på medium lav hastighet i ca 5 minutter. og hastigheten og tilsett det resterende vannet (100g) gradvis mens du elter deigen. La deigen elte i 15-20 minutter til den når en temperatur mellom 22-24 grader Celsius.
La deigen hvile i 30 minutter på kjøkkenbenken, tildekket med et fuktig klede.
Del deigen i 250g stykker og lag pizzaballer. La dem heve i 3 timer ved romtemperatur. Etter 3 timer, Sett deigen i kjøleskapet over natten. Deigen kan brukes mellom 18-48 timer (best resultat oppnås etter 40-48 timer) Ta deigen ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk.
Tomatsaus
Denne tomatsausen er rundt og frisk i smak, og skaper mer dybde og aroma.
– 400 g San Marzano tomater
– Hell av 100 g av tomatjuicen for en tykkere saus.
– 2g Maldonsalt
– 1 ts oregano
– 1 hvitløksfedd, presset eller finhakket
Knus tomatplommene med hendene eller bland forsiktig med en blender til du får en litt klumpete konsistens. la gjerne smakene trekke i 2 timer før bruk, eller natten over i kjøleskapet. ta ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk