Dette er en smaksopplevelse, hvor alt harmonerer! Vi har brukt lang tid på denne oppskriften, og her er resultatet, spicy, frisk og fyldig.
Deig
500g Caputo Cuoco
500 g Caputo Manitoba til Biga
30g Caputo cristo
750 g vann (75% hydrasjon)
30 g salt
3 g fersk gjær (Biga)
10 g lønnesirup
Biga – heving i romtemperatur 16-18 timer
Ferdig deig, heve i romtemperatur 3 timer deretter settes den i kjøleskap 24-48 timer
Topping
– San Marzano Tomatsaus chilli og nykvernet pepper
– Fetaost med chilli
– Parmesan
– Bøffel mozzarella
– Ruccula
– Prosciutto Grudo di San Paolo
– Cherrytomater
– Flak parmesan
– Extra virgin chilli olivenolje
– Basilikum
Steketid:
60-90 sekunder i pizzaovn som holder 450-500 grader.
Eller 3-5 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.
Framgangsmåte
Biga – Dag 1
Tilsett 225 g kaldt vann i en bolle. Løs opp 3 g fersk gjær og 10 g lønnesirup i vannet før du tilsetter 500 g romtemperert Caputo Manitoba mel. Bland godt til det blir en klumpet tørr deig. Dekk til og la Bigaen hvile et lunt sted som holder 16-18 grader om mulig, eller romtemperatur 21-23 grader i ca. 16-18 timer. Deretter setter du bigaen i kjøleskapet 2-4 timer før bruk.
Deigen – Dag 2
Tilsett 375 g kaldt vann og Bigaen i bakebollen. Bland i 1-2 minutter. Tilsett deretter 500 g Caputo Cuoco mel, 30 g Caputo Cristo og 30 g salt. Tilsett det resterende vannet (150g) gradvis mens du elter deigen. La deigen elte i 15-20 minutter til den når en temperatur mellom 22-24 grader Celsius.
La deigen hvile i 30 minutter på kjøkkenbenken, tildekket med et fuktig klede eller bakebolle.
Del deigen i 250g stykker og lag pizzaballer. La dem heve i 3 timer ved romtemperatur. Etter 3 timer, Sett deigen i kjøleskapet over natten. Deigen kan brukes mellom 18-48 timer (best resultat oppnås etter 40-48 timer) Ta deigen ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk.
Tomatsaus
Denne sausen smaker, lukter og er fantastisk, frisk og fyldig med et lite kick.
– 400 g San Marzano tomater
– Hell av 100 g av tomatjuicen for en tykkere saus.
– 3 g Maldonsalt
– 5-10 g Chilli olivenolje, etter hvor sterk du ønsker den
– 5 g Basilikum olivenolje
– Et hvitløksfedd
– Nykvernet pepper
Knus tomatplommene med hendene eller bland forsiktig med en blender slik at man har en litt klumpete konsistens. la gjerne smakene trekke i 2 timer før bruk, eller natten over i kjøleskapet. ta ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk.