Dette er vår klare favoritt pizza, om man er glad i hvit pizza. En uvanlig topping, men den smaker fantastisk. Dette er en pizza som vil falle i smak hos de fleste, en pizza med masse smak.
Deig
700 g Caputo Manitoba til Biga
300 g Caputo Cuoco
30g Caputo cristo
780 g vann (80% hydrasjon)
30 g Olivenolje
30 g salt
5 g fersk gjær (Biga)
Bulk heving i romtemperatur 3 timer + 24 timer i kjøleskap
Heving i kjøleskap i 24-48 timer før bruk
Topping
– Creamy Pesto saus
– Fersk bøffelmozzarella
– Fana grill skinke
– Parmesan
– Extra virgin olivenolje
Steketid:
60-90 sekunder i pizzaovn som holder 450-500 grader.
Eller 3-5 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.
Framgangsmåte
Dag-1
Bruk kaldt vann og mel som har stått i kjøleskapet over natten eller lenger. Tilsett 600 gram vann i bakebollen og tilsett gjæren, melet og saltet. Det resterende vannet (180 gram) tilsettes litt og litt senere i elteprosessen.
Start maskinen på medium lav hastighet og la den gå i ca. 5 minutter, deretter øker du hastigheten og tilsetter litt og litt av det resterende vannet 180 g og olivenolje slik at deigen får trekke vesken til seg gradvis.
Etter 15-20 minutter skal deigen ha en temperatur mellom 22-24 grader Celsius, da er deigen ferdig eltet.
Ta deigen ut og stram den opp. legg deigen i en oljet bakkebolle eller lignende, la deigen hvile i romtemperatur i 3 timer, deretter strekker du deigen ut og folder den sammen og strammer den opp og legger deigen tilbake i bakebollen og setter den i kjøleskapet i 18-24 timer.
Dag-2
Ta deigen ut av kjøleskapet, del den opp i 250 gram stykker og lager pizzaballer. Plasser pizza ballene i en hevekasse eller lignende, dekk til og sett tilbake i kjøleskapet. Etter 18-48 timer er deigen klar. Best resultat etter 40-48 timer. Ta deigen ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk.
CREAMY PESTO SAUS
Denne sausen har du garantert aldri smakt. En fløyelsmyk frisk og kremete saus med hint av pesto. Tanken bak denne sausen var å lage en hvit pizza som fortsatt lar deg smake den friske italienske smaks kulturen.
– 300 g Cream fresh
– 80 g Matfløte
– 60 g Grønn pesto
– 10 g Hvitvinseddik
– 4 g Salt
Bland sammen matfløte, pesto, hvitvinseddik, og salt godt med en visp, deretter tilsetter du creme fresh og venter forsiktig inn med en slikkepott. la gjerne smakene trekke i 2 timer før bruk, eller natten over i kjøleskapet. ta ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk