Dette er kanskje en av de mest kjente og brukte pizzaoppskriftene for å lage autentisk pizza napolitana. Den er enkel å lage, men gir en komplett smaksopplevelse av rene og gode ingredienser.
Deig
1 kg Caputo Pizzeria
600 g vann 60% hydrasjon
30 g salt
0,7g fersk gjær
Heving i romtemperatur 18-20 timer
Topping
– San Marzano tomatsaus
– Parmesan
– Mozzarella
– Extra virgin olivenolje
– Basilikum
Steketid:
60-90 sekunder i pizzaovn som holder 450-500 grader.
Eller 3-5 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.
Framgangsmåte
Bruk kaldt vann og mel som har stått i kjøleskapet natten over eller lenger.
Tilsett alt vannet i bakebollen og tilsett gjæren melet og saltet.
Start maskinen på medium lav hastighet å la den gå i ca cm 5 minutter, deretter kan du øke hastigheten litt.
Etter 15-20 minutter skal deigen ha en temperatur mellom 22-24 grader, da er deigen ferdig eltet.
Ta deigen ut og stram den opp og la den hvile i ca 2 timer på kjøkkenbenken tildekket med et fuktig forkle så deigen ikke får en tørr tynn hinne, som sprekker når man lager pizza ballene.
Når deigen er ferdig hvilt deler man den opp i 250 g stykker og lager pizza baller.
Deretter plasserer man pizza bollene i en heve kasse eller lignende å dekker til og lar deigen heve i 18-20 timer i romtemperatur til ca dobbel størrelse.
Tomatsaus
Denne tomatsausen er den mest brukte tomatsausen på italiensk pizza, den er enkel og lage og smaker friskt og godt og sørger for den perfekte smaks balansen.
-400 g San Marzano tomater
-4 g Maldonsalt
Knus tomat plommene med hendene eller bland forsiktig med en blender slik at man har en litt klumpete konsistens.