KYS original oppskrift
Dessertpizza laget med myk vaniljekrem, friske bær, honning og revet sjokolade på en saftig myk bunn.
1 kg Caputo Pizzeria
600 g vann 63% hydrasjon
50 g flytene smør
180 g sukker
20 g salt
5 g fersk gjær
Heving i romtemperatur 3 timer
Heveing i kjøleskap 24-48 timer
– Vaniljesaus
-Jordbær og blåbær
– Honning
– Raspet sjokolade
– Melis
3-5 minutter i pizzaovn som holder 300-350 grader.
Eller 5-7 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.
Bruk kaldt vann og mel som har stått i kjøleskapet natten over eller lenger. Tilsett alt vannet i bakebollen og tilsett gjæren melet, saltet og sukkeret.
Start maskinen på medium lav hastighet å la den gå i ca cm 5 minutter, deretter kan du øke hastigheten litt og tilsette litt og litt av det flytende smøret. Etter 15-20 minutter skal deigen ha en temperatur mellom 22-24 grader, da er deigen ferdig eltet.
Ta deigen ut og stram den opp og la den hvile i ca 30 minutter på kjøkkenbenken tildekket med et fuktig forkle så deigen ikke får en tørr tynn hinne, som sprekker når man lager pizza ballene. Når deigen er ferdig hvilt deler man den opp i 250 g stykker og lager pizza baller.
Deretter plasserer man pizza bollene i en heve kasse eller lignende å dekker til og lar deigen heve i 3 timer i romtemperatur. Etter 3 timer setter du deigen i kjøleskapet og lar den heve over natten. Deigen kan brukes mellom 18-48 timer. Deigen brukes direkte fra kjøleskapet, mens den er kald. Det er viktig at man ikke går over 350 grader når man steker pizzaen, det er masse sukker i deigen, dette vil da brenne og gi en bitter smak.
Denne sausen er søt, fløyelsmyk og har en fin konsistens til bruk som pizzasaus, den har masse smak og harmonerer godt sammen med det andre ingrediensene.
– 500 g vaniljekrem
– 250 g Kondensert melk
– 100 g Kremfløte
Bland alle ingrediensene godt sammen med en visp eller i en kjøkkenmaskin. La sausen stå i kjøleskapet 1-2 timer før bruk eller natten over. Vaniljesausen brukes rett fra kjøleskapet så den er kald når den påføres pizzaen, før den går inn i ovnen. Etter steking påfører man bærene, honning, melis og raspet sjokolade.