Creamy Napolitana

KYS original oppskrift

Dette er vår klare favoritt pizza, om man er glad i hvit pizza. En uvanlig topping, men den smaker fantastisk. Dette er en pizza som vil falle i smak hos de fleste, en pizza med masse smak.

Deig

700 g Caputo Manitoba til Biga

300 g Caputo Cuoco

30g Caputo cristo

780 g vann (80% hydrasjon)

30 g Olivenolje

30 g salt

5 g fersk gjær (Biga)

Bulk heving i romtemperatur 3 timer + 24 timer i kjøleskap

Heving i kjøleskap i 24-48 timer før bruk

Topping

– Creamy Pesto saus 

– Fersk bøffelmozzarella

– Fana grill skinke 

– Parmesan 

– Extra virgin olivenolje

Steketid:

60-90 sekunder i pizzaovn som holder 450-500 grader.

Eller 3-5 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.

Framgangsmåte 

Dag-1

Bruk kaldt vann og mel som har stått i kjøleskapet over natten eller lenger. Tilsett 600 gram vann i bakebollen og tilsett gjæren, melet og saltet. Det resterende vannet (180 gram) tilsettes litt og litt senere i elteprosessen.  

Start maskinen på medium lav hastighet og la den gå i ca. 5 minutter, deretter øker du hastigheten og tilsetter litt og litt av det resterende vannet 180 g og olivenolje slik at   deigen får trekke vesken til seg gradvis.

Etter 15-20 minutter skal deigen ha en temperatur mellom 22-24 grader Celsius, da er  deigen ferdig eltet.

Ta deigen ut og stram den opp. legg deigen i en oljet bakkebolle eller lignende, la deigen hvile i romtemperatur i 3 timer, deretter strekker du deigen ut og folder den sammen og strammer den opp og legger deigen tilbake i bakebollen og setter den i kjøleskapet i 18-24 timer. 

Dag-2 

Ta deigen ut av kjøleskapet, del den opp i 250 gram stykker og lager pizzaballer. Plasser pizza ballene i en hevekasse eller lignende, dekk til og sett tilbake i kjøleskapet. Etter 18-48 timer er deigen klar. Best resultat etter 40-48 timer. Ta deigen ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk.

CREAMY PESTO SAUS 

Denne sausen har du garantert aldri smakt. En fløyelsmyk frisk og kremete saus med hint av pesto. Tanken bak denne sausen var å lage en hvit pizza som fortsatt lar deg smake den friske italienske smaks kulturen.  

– 300 g Cream fresh

– 80 g Matfløte 

– 60 g Grønn pesto 

– 10 g Hvitvinseddik 

–   4 g Salt

Bland sammen matfløte, pesto, hvitvinseddik, og salt godt med en visp, deretter tilsetter du creme fresh og venter forsiktig inn med en slikkepott. la gjerne smakene trekke i 2 timer før bruk, eller natten over i kjøleskapet. ta ut av kjøleskapet 1-2 timer før bruk