Pizzakurs

45 min

Velkommen til KYS pizzakurs. dette er et enkelt pizza kurs hvor du lærer det grunnleggende du trenger for å lage ekte Italiensk pizza.

Deig og heving 

En perfekt pizza begynner med en smakfull bunn – lett og luftig, med en tynn og sprø skorpe. For å oppnå dette, er det fire nøkkelfaktorer å vurdere: valg av mel, elting, heving og temperatur. Disse elementene, kombinert med riktig mengde væske, gjær og hevetid, vil avgjøre resultatet.

Utbaking av pizzabunn 

Kunsten å bake ut pizzadeig krever en viss nøyaktighet for å oppnå best mulig resultat. Luft skal presses fra midten og ut mot kantene før deigen strekkes til ønsket størrelse. En klassisk italiensk pizza har vanligvis en diameter på 30-35 cm og veier mellom 230-280 gram.

Pizza topping balanse 

Riktig mengde og type topping er avgjørende for den ultimate smaksopplevelsen. Velbalanserte kombinasjoner av ferske og enkle ingredienser skaper harmoni og renhet i smaken, og gjør hver bit uforglemmelig.

Ovn og temperatur 

Både ovn og deigtemperatur spiller en viktig rolle i resultatet av pizzaen. For en perfekt skorpe, bør deig og tomatsaus være romtemperert før steking, spesielt i en ovn som når temperaturer på 450 til 500 grader. Til tross for dette, kan du også lage pizza direkte fra kjøleskapet, men vær oppmerksom på at skorpen kan være mindre gjennomstekt.

Råvarer og ingredienser 

Kvaliteten på råvarene er avgjørende for resultatet. Takket være økt interesse for pizzabaking, er det nå enklere enn noensinne å få tak i autentiske italienske produkter. Fra fersk bøffelmozzarella til San Marzano-tomater, har du tilgang til alt du trenger for å lage den perfekte pizzaen.

Valg av Pizzaovn 

Med et utvalg av pizzaovner tilgjengelig i ulike prisklasser, kan det være vanskelig å velge riktig. Alle pizzaovner har imidlertid ett formål – å bli veldig varme! I kurset vil vi utforske fem ulike ovnstyper og se hvordan de påvirker resultatet.

Deigoppskrifter

Vi presenterer fem varierte deigoppskrifter, hver med sin egen unike karakter og hevemetode.

Pizzasausoppskrifter

Fra klassisk tomatsaus til krydret hvit pizzasaus, vil vi utforske forskjellige smakskombinasjoner for å tilfredsstille enhver gane.

Bli med på vår reise gjennom kunsten å lage den perfekte pizzaen – fra deig til saus, og alt imellom!

Vi lager 5 forskjellige pizza oppskrifter i 5 forskjellige ovner!

Autentisk Napolitana

60% Hydrasjon laget i stekeovn på pizzastein

Klassisk Napolitana

65% Hydrasjon laget i pizzaovn
på gass

Cheesy Napolitana

70% Hydrasjon laget i stue peis

Spicy Napolitana

75% Hydrasjon laget i hjemmelaget
pizzaovn på gass

Creamy Napolitana

80% Hydrasjon laget i vedfyrt pizzaovn