Klassisk Pizza Napolitana

Dette er kanskje en av de mest kjente og brukte pizzaoppskriftene for å lage ekte autentisk pizza Napoletana. Den er kanskje en av de enkleste og lage, men det er virkelig en komplett smaksopplevelse av rene og friske ingredienser. 

Ingredienser

  1. 1 kg Caputo Pizzeria 
  2. 600 g vann 60% hydrasjon 
  3. 30 g salt
  4. 0,7g fersk gjær.
  5. Heving i romtemperatur
  6. 18-20 timer før bruk

Topping

  1. San Marzano tomatsaus
  2. Parmesan 
  3. Mozzarella laget av kumelk
  4. Extra virgin olivenolje 
  5. Basilikum

Steke tid:

  1. 60-90 sekunder i pizzaovn som holder 450-500 grader.
  2. Eller 3-5 minutter i vanlig komfyr på 250-300 grader.

Framgangsmåte 

  1. Bruk kaldt vann og mel som har stått i kjøleskapet  natten over eller lenger. 
  2. Tilsett alt vannet i bakebollen og tilsett gjæren melet og saltet.
    Start maskinen på medium lav hastighet å la den gå i ca cm 5 minutter, deretter kan du øke hastigheten litt.
  3. Etter 15-20 minutter skal deigen ha en temperatur mellom 23-26 grader, da er deigen ferdig eltet.
  4. Ta deigen ut og stram den opp og la den hvile i ca 2 timer på kjøkkenbenken tildekket med et fuktig forkle så deigen ikke får en tørr tynn hinne, som sprekker når man lager pizza ballene.
  5. Når deigen er ferdig hvilt deler man den opp i 250 g stykker og lager pizza baller.
  6. Deretter plasserer man pizza bollene i en heve kasse eller lignende å dekker til og lar deigen heve i 18-20 timer, ca. dobbel størrelse.

Tomatsaus 

Denne tomatsausen er den mest brukte tomatsausen på italiensk pizza, den er enkel og lage og smaker friskt og godt og sørger for den perfekte smaks balansen. 

  1. 400 g San Marzano tomater
  2. 4g Maldonsalt 

Knus tomat plommene med hendene eller bland forsiktig med en blender slik at man har en litt klumpete konsistens.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare